рециклиране на строителни отпадъци

Рециклиране на строителни отпадъци

Строителните  отпадъци до голяма степен се рециклират и използват повторно. Едно от основните условия е да не се смесват и с други отпадъци. Така от отпадък имат възможност да станат ресурс за създаването на нова сграда. Европейският съюз има политика за рециклирането на строителните отпадъци.

Строителните отпадъци могат да бъдат употребени повторно чрез материално оползотворяване или чрез оползотворяване с цел получаване на енергия. От около 80% от строителните отпадъци са неорганични и нетоксични и подлежат при повторна употреба или рециклиране. Степента на рециклируемост зависи от безброй специфики.

Бетонът и стоманобетонът са едни от най-широко използваните строителни отпадъци, тъй като най-често биват разрушаван. Строителните отпадъци от този тип съдържат циментов камък, който може да бъде разрушен на по-малки части и да се използва вместо строителна фракция, която се прави от естествени скални материали.

В страни като Дания и Холандия има недостиг на естествени скални материали. В тези случаи те използват натрошен бетон при специална технология.

Замисляли ли сте се, че и вие можете да подпомогнете с ненужните строителни направата при направата на някой елемент. Единственото, което трябва да направите е да извозите строителните отпадъци до депото за строителни отпадъци, където вашите отпадъчни материали ще бъдат сортирани и подготвени за вторична употреба.

Но извозването на голямо количество отпадъци не е никак лесна работа. Нужен ви е не само специализиран транспорт, но и хора за товаро-разтоварната дейност. Ако строителните отпадъци са голямо количество, извозването им се превръща в проблем.

Днес съществуват фирма, които предлагат услугата контейнери за строителни отпадъци. Това е най-екологичният, ефективен и евтин начин за транспортирането на вашите строителни отпадъци до целесъобразно сметище. Фирма conteineri.eu предлага най-достъпните цени в района на София.

Фирма conteineri.eu предлага контейнери от 4 и 7 кубика:

  • 4-кубиковият контейнер има съвместимост до 6 тона. В него могат да се съберат 80-100 бр. чували със строителни и битови отпадъци. Идеален е да извозването на камъни, бетон, замазка, тухли или керемиди
  • 7-кубиковият контейнер е със съвместимост 10 тона. Той може да събере около 200 чувала строителни или битови отпадъци. В него могат да се извозят гардероби, шкафове, мебели, врати, храсти или клони.

Всичко, което трябва да направите, е да се обадите или изпратите имейл до фирма conteineri.eu. В телефонното обаждане или в писмото си трябва да уточните вида на контейнера, който Ви е необходим. После трябва да окажете мястото и времето на наемане на контейнера. След това фирмата ще докара на място БЕЗПЛАТНО контейнера. Когато времето за наемане приключи, фирмата ще извози отпадъците до депото със строителни отпадъци.