контейнер за отпадъци

Купуването на къща в провинцията или в близост до големия град се оказва все по-често търсена опция, но и с този избор има няколко и няколко недостатъка. Най-големият сред тях е наличието на двор, който както може да ви радва, така и да носи много главоболия. За да си спестите втория вариант е необходимо да извършвате профилактично почистване на двора.

Най-добро време за почистване на двор

Като възможно най-добро време за почистване на двор ви съветваме да изберете пролетта. Времето е изключително подходящо, не е твърде горещо, нито твърде студено, всичко започва да се раззеленява, а гледката след отстраняването на всеки един боклук ще ви стимулира да продължавате, докато не го превърнете в рай, на който ще се наслаждавате в следващите два сезона.

План за почистване на двор

На първо място, както с всяко едно нещо е необходимо да изготвите план за действие. Опитайте се да премислите внимателно всяка една част от вашия двор, вещи и предмети… кои ще задържите, кои ще изхвърлите или подарите. След, което можете да пристъпите към изпълнението на този план.

Изхвърляне на строителни отпадъци и старите електроуреди

Като един от големите замърсители в нашите дворове, това са строителните отпадъци. По време на ремонтни дейности, много хора предпочитат да запазят старите дъски, арматури, тухли, дограми и други с идеята, че някой ден биха му потрябвали. Но в повечето случаи това не се случва никога и рано или късно се налага да изхвърли всички строителни отпадъци, които са трупани с години. Съберете всички строителни материали на една купчинка, по възможност максимално близо до изхода на двора, за да можете след това по-лесно да ги извозите.
Други много разпространени боклуци, често срещани в дворовете, са счупени и непотребни електроуреди, като печки, хладилници и прочие. Повечето хора смятат, че е „жалко да се изхвърлят“, но от друга страна тяхната повторна употреба е в повечето случаи невъзможна.
След, като отделите всички стари и непотребни вещи и строителни отпадъци, изметете двора, обработите градинките и ливадите, цялостния изглед на двора ви придобива нов по-приятен облик. В един момент се озовавате с чудесно почистен двор, но в единия ъгъл с гигантско количество боклуци. В този случаи се намесва идеята за наем на контейнер, в който ще натоварите всичко излишно и ще можете най-накрая да се насладите максимално на добре почистения двор.

Опцията вземане на контейнер под наем, в който да се изхвърлят всички боклуци и стари вещи вече не е лукс. Тя спестява време и усилия и гарантира, че ще бъде избегнато замърсяването на природата, защото кой ще ни гарантира, че ако платим на един безработен човек от селото да извози боклуците на сметището той няма да ги хвърли в реката. Според нуждите може да се избере и различен по размер контейнер. Ние от Conteineri.eu предлагаме 4 кубикови контейнери, както и 7 кубикови. Така се спестява време за извозване на отпадъците. Като допълнителна опция предлагаме и специални чували за събиране на строителни отпадъци, за да се избегне всякакъв риск от замърсяване на околната среда. Сключването на договор е още една гаранция, че дворът ще бъде разчистен качествено и в срок.